dil_konusma-300x225

1994 yılında hizmete açılan Atatürk kız yetiştirme yurdu’ndaki gençlerimiz yararına kurulan derneğimizin, amacı, başta korunmaya muhtaç kız çocuklarının akademik açıdan en üst seviyede gelişimlerini desteklemek, topluma kazandırmak yönünde gereken her türlü yatırımı yapmayı ve tüm gerekli olanakları sağlamak, kız çocuklarını sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine destek olmaktır. Çocuklarımızın her türlü eğitim ve öğretim giderlerini karşılayıp, insanca yaşayabilecekleri ortamlar yaratarak, toplumumuzun çağdaş düzeye ulaşmasında katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

1983 yılında Mevlanakapı erkek yetiştirme yurdu yararına Ferda ERMAN,  Güler L. ÖZHAN, Ruhi ERMAN gibi  değerli büyüklerimizin yardımseverlik düşünceleriyle kurulan yardım derneğimize daha sonra 1988 yılında Şükran ELDENİZ, 1995 yılında Utku ENGİN, İbrahim ENGİN, Taner ARTINAZ, Nuran GÜNBERG; 1999′da Aysen Kıratlı, Gönül OZAR isimli üyelerin katılımıyla gittikçe güçlenerek büyümüştür.  Dernek tüzel kişiliğimiz, 1994 yılında Bahçelievler’de Atatürk kız Yetiştirme yurdu’nun açılmasıyla bu önemli kuruluşumuza katkı sağlamaya yönelmiştir.

Uzun yıllar dernek başkanı olarak büyük hizmetlerde bulunan, çocuk sevgisiyle dolu, yaşamı boyunca yardımsever çalışmalara kendini adamış değerli başkanımız GÜLER LEYLA ÖZHAN 9 Ekim 2010 tarihinde aramızdan ayrılarak hakkın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun, binlerce çocuğumuzun hayır duaları yanında olsun.